Onze Chefkok

Wilco van der Baar, gastvrij van nature, straal rust uit, altijd gedreven, man met visie en doorzettingsvermogen, met groot geloof in mensen en realistische kijk op de organisatie!

“Creatief, vernieuwend, optimistisch, daadkrachtig en passie voor het vak”

Mijn beroep is nooit een keuze geweest, het is voor mij een ware “roeping”. Als kind was ik al op zeer jonge leeftijd met koken bezig, heel creatief maar dan wel in de zandbak op het schoolplein…. Toen we in de 6e klas moesten aangeven welke richting de studie zou gaan worden was dat voor mij heel makkelijk. Ik heb me direct ingeschreven bij Hotelschool “De Rooi Pannen” in Eindhoven. Daar heb ik mijn basis opleiding, met een extra specialisatie jaar succesvol afgerond, en ook de nodige kookwedstrijden daar gewonnen. In de weekenden en de vakanties heb ik ondertussen mijn vakkennis verrijkt bij restaurant “De Clemenshof” te Gerwen en hotel restaurant “De Collse Hoeve” te Nuenen.

Mijn vervolg opleiding werd de opleiding van het S.V.H. (Stichting Vakonderwijs Horeca). In die opleiding moest ik 4 dagen werken in de praktijk en 1 dag in de week naar school voor de theoretische kennis. Deze opleiding van 4 jaar heb ik, door mijn aanleg en de grote interesse voor het vak, afgerond in 2 jaar! Hiervoor heb ik dan met veel trots een culinaire onderscheiding mogen ontvangen: “De Cees Van Gaalen Prijs” Een onderscheiding die zijn naam draagt en die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich in de provincie Noord-Brabant heeft onderscheiden op culinair gebied.

Op jonge leeftijd kon ik gaan werken in de beste hotels en restaurants van Nederland en buitenland. Ik heb ervaring opgedaan bij:

  • Hotel en restaurant “Prinses Juliana** ” Valkenburg, chef de partie
  • Restaurant de “Bokkedoorns** “ Overveen, junior sous-chef
  • Restaurant “Im Schiffchen*** “ Dusseldorf, junior sous-chef
  • Restaurant “Jean Claude* “ Dusseldorf, junior sous-chef
  • Restaurant " De Treeswijkhoeve** " Waalre, leerlingkok
  • Restaurant “De Roggebot* “ Kampen/Ermelo, chefkok
  • Restaurant “Avocado” Amersfoort, chefkok
  • Resaurant “De Hoefslag* “ Bosch en Duin, chefkok
  • Restaurant " Chalt Royal* " s'Hertogenbosch, leerlingkok

Naast het koken ben ik altijd gefascineerd geweest voor alles wat maar met eten en drinken verbonden is zoals, wijn en spijs combinaties, wijnen, sigaren, cocktails en culinaire cocktails. Ik heb me in al deze onderwerpen verdiept en er veel kennis over vergaard. Door al deze kennis en ervaring omtrent de gastronomie ben ik in staat om voor u een onvergetelijk event te verzorgen op een zeer hoog niveau