Categorieën

jan 23, 2018
| Algemeen | Evenementen 

Nieuw-Zeeland ligt 18.579,27 km van ons vandaan.
De wijnen van dit tweeledige eiland zijn daardoor niet minder beroemd.
Maar hoe vind je de pareltjes onder de Nieuw-Zeelandse wijnen?
Proef maar eens de wijnen van Craggy Range.
En dat kan nu dichtbij huis!
Op woensdagavond 16 mei is Ryan Morgan, Business Manager UK & Asia, eenmalig in Nederland om u alles te vertellen over Craggy Range. En belangrijker nog: u kan het hele assortiment proeven in combinatie met een luxe 4 gangen diner!

Lees meer..

jan 23, 2018
| Algemeen | Evenementen 
Proef de kenmerken van druivenrassen zowel in het glas als op uw bord!
Wilco van den Baar gaat de uitdaging aan en kookt een uniek diner voor iedere liefhebber van wijn (en spijs natuurlijk!).
U kent de opmerkingen over wijn wel: een Sauvignon Blanc die neigt naar appel, kruisbes, gras en groene groenten terwijl we bij een Chardonnay moeten denken aan room, boter, vanille en tropisch fruit, een Riesling vol honing en een hoge mate van mineraliteit en verfijnde zuren. Een wijn gemaakt van Nebbiolo met tonen van truffel, noten en aarde. Een peperige Malbec of een Cabernet Sauvignon vol cederhout.
Maar hoe smaken deze combinaties in een wijn eigenlijk?
En hoe smaakt dit als je deze ‘wijningrediënten’ bij elkaar op je bord proeft?

Lees meer..

dec 21, 2017
| Algemeen | Evenementen 
Op vrijdagavond 22 juni komen er maarliefst drie jonge, hippe, Duitse wijnmakers naar SOTTO Lounge. Ze maken alle drie wijn in een van de beroemdste wijngebieden van Duitsland, Rheinhessen. Deze jonge generatie zorgt voor modern gemaakte wijnen met de smaak van NU.
Wijnen gemaakt met een visie, passie en met veel potentie voor de toekomst.
Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay, Silvaner, Spätburgunder, St. Laurent, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frühburgunder en meer!
 
Tijdens dit unieke diner proeven we de wijnen bij diverse gerechten.
Op de proeftafels staan diverse wijnen.
Tijdens een Walking Dinner heeft u de mogelijkheid bij diverse gerechtjes meerdere wijnen uit te proberen. Uiteraard krijgt u de nodige aanbevelingen en staan de wijnmakers u graag te woord.
Een informele avond maar van grote gastronomische waarde gezien de diversiteit aan wijnen en de luxe gerechten bereid door Wilco van den Baar.

Lees meer..

dec 2, 2016
| Algemeen 
Vergader- en trainingsmogelijkheden voor uw bedrijf
Tot in de puntjes verzorgd op de unieke locatie van SOTTO Wijnkelders en Proeflounge!

Uw Chefkok Thuis wordt gerund door Chefkok Wilco van den Baar. Na een lange carrière in de top gastronomie in Nederland en het buitenland, heeft Wilco enkele jaren geleden besloten om voor zichzelf te gaan beginnen als Chefkok aan huis.
Met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in diverse (1, 2 en 3) sterrenrestaurants, kan hij u thuis, op locatie of op de zaak laten genieten van een hoogwaardig gastronomische ervaring.

Lees meer..