Categorieën

TERUG
dec 21, 2017
| Algemeen | Evenementen 

Bourgogne Diner met wijnmakers JanotsBos op woensdagavond 7 maart

Ook zo verliefd op de wijnen uit de Bourgogne?
Proeven wat het te bieden heeft?
De mooiste gerechten erbij proeven?
En de wijnmaker ontmoeten?


Dat kan! Op woensdagavond 7 maart!
JanotsBos is een wijnproducent in Meursault. Thierry Janots (1961), Fransman en Richard Bos (1967), Nederlander maken wijnen van hoge kwaliteit in de Côte d’Or.

Thierry heeft bij diverse zeer bekende wijnhuizen, waaronder Joseph Drouhin, Louis Latour en Domaine des Comtes Lafon, een ruime ervaring opgedaan. Richard is in Nederland werkzaam geweest in de tophoreca. Na zijn opleiding in Beaune, voerde zijn passie voor wijn hem uiteindelijk weer terug naar de Bourgogne. In 2005 hebben ze samen de stoute schoenen aangetrokken en hun eigen wijndomein opgericht, JanotsBos.

​Richard zal deze avond aanwezig zijn om u te voorzien van alle toelichting over de wijnen.

Bourgogne Wijnmaker Diner @SOTTO Lounge!

Het menu:

 
Voorgerecht
Steak tartaar van kalfsvlees met tonijn mayonaise, kappertjes, augurkjes, rode uien en zuurdesem krokant.
​Wijnen:
Bourgogne Blanc 2014
Rully 2015

Tussengerecht
Koud gerookte en gebrande goudbrasem filet op aubergine compote met Garam Masala en saus van crème fraise met citroenschil geparfumeerd.
Wijn:
Saint-Aubin 1er cru 'En Creot' 2014

Tussengerecht
Gnocchi met schuimsaus van Parmezaan, sneeuw van Parmezaan en krokante Parmezaan, gedroogde olijven en olijfolie, druppels oude aceto balsamico.
Wijnen:
Chassagne-Montrachet 2014
Chassagne-Montrachet 1er cru 'Morgeot' 2013

Hoofdgerecht
Op de huid geroosterde Ermelose tamme eendenborst met paddenstoelen uit de oven, mousseline van knolselderij en dressing van rode bieten en hazelnotenolie.
Wijn:
Bourgogne rouge 2015

Na
Koffie of theeservies met luxe bonbons.

Details woensdag 7 maart:
Aanvang: 18.30 uur, 19.00 uur aan tafel.
Kosten: 95,- pp voor het complete menu en 8 wijnen (2 wijnen per gang), ontvangst met aperitief en hapjes, 4 gangen menu, tafelwater, brood, koffie en thee met zoet.
Locatie: SOTTO Wijnkelders & Proeflounge, Stationsstraat 4 Ermelo.
Aanmelden: wilco@uwchefkokthuis.nl, 06 43 44 31 45