Categorieën

TERUG
jan 25, 2017
| Algemeen | Evenementen 

Open avond – donderdag 23 februari 2017 met Meet the Winemaker: Lorris Gazals van Domaine Gérard Bertrand uit Frankrijk, Languedoc

Proeverij en hoofdgerecht voor slechts 27,5,- pp

Veel mensen weten niet dat in het Zuid Franse Languedoc de meeste wijn van Frankrijk wordt geproduceerd. Dat is natuurlijk niet voor niets!
Languedoc-Roussillon (ook wel ‘Midi’ genoemd) is een gebied met uitstekend wijnbouw potentieel. Het is daarnaast een gebied met de meest uitgebreide druivenras aanplant ter wereld.
In de Languedoc-Rousillon voelen veel druivenrassen zich thuis door de warmte maar daarentegen ook de koelte afkomstig van de Middellandse Zeekust. Een perfect klimaat voor wijnbouw!

Als Sotto Lounge introduceren we graag een van de grote wijnmakers van deze regio: Gérard Bertrand.
Ruim twintig jaar geleden kende iedereen in Frankrijk Gérard Bertrand als rugbyspeler! Na een succesvolle carrière in die sport startte hij een minstens zo succesvolle carrière in de wijn. Zijn werkterrein is Zuid-Frankrijk, waar zijn vader ook al een klein wijnbedrijf had. Zo ambitieus als hij was in de sport is hij ook in de wijn. Gewoon de beste zijn, is zijn doel. Hij is een groot voorstander van biologische en bio-dynamische wijnbouw en een deel van zijn productie is al gecertificeerd. Een Amerikaans wijntijdschrift riep hem uit tot European Winery of the Year in 2011.
Niet alleen het bedrijf maar de complete Mediterrane lifestyle promoot Gérard graag. Cultuur en gastronomie staat hoog in het vaandel in dit Zuidelijke deel van Frankrijk. Zijn wijnen zijn een must om te ontdekken!

Op donderdagavond 23 februari staan vanaf 17.00 uur de flessen open 
De wijnen
waar deze avond de nadruk op liggen zijn de volgende:
Aigle Royal Chardonnay
Aigle Royal Pinot noir
Hospitalitas Syrah, Grenache, Mourvedre
Viala Syrah, Grenache, Carignan
Forge Boutenac, Carignan, Syrah

Lorris Gazals
is aanwezig voor tekst en uitleg.
Vanaf 18.30 uur
serveren we een prachtig bijpassend hoofdgerecht.

Entree inclusief wijn en maaltijd: 27,5- pp.

Aanmelden via wilco@sottolounge.nl (aanmelden kan tot uiterlijk 16 februari 2017)

Er is plek voor maximaal 30 wijn en spijs liefhebbers dus reserveer snel een plekje voor uzelf, vrienden, familie, collega’s etc.